Spoštovani, spletna stran uporablja piškotke, ki so namenjeni beleženju obiska. Spletna stran ne uporablja piškotkov, ki bi vsebovali vaše osebne podatke.

Ali dovolite uporabo piškotkov na tem spletnem naslovu?

Predstavitev

Marko Prunk je svojo poslovno pot začel pred tridesetimi leti, kot poslovodja v mesnici v Lokvi. Zaradi odlične lokacije v neposredni bližini italijanske meje in dobrega imena, ki si ga je s kvaliteto in odnosom do strank mesnica pridobila, je v časih do osamosvojitve Slovenije pod upravljanjem g.Prunka vedno odlično poslovala. Po letu 1990 je Marko Prunk prevzel mesnico v Lokvi tudi lastniško in stopil na pot samostojnega podjetništva. Že leta 1994 je svojo osnovno dejavnost živilstvo razširil na gostinstvo in v centru Sežane odprl gostinski lokal Vinjeta.Leta 1999 je od trgovskega podjetja Preskrba d.d. v najem vzel tri mesnice, ki so delovale v sklopu marketov v Divači, Sežani in Lokvi. Takrat je Mesarija Prunk imela že 8 zaposlenih. Po stečaju Preskrbe d.d. in odpovedi najemne pogodbe s strani novih lastnikov, je Marko Prunk v neposredni bližini marketa v Divači odprl lastno mesnico in tako zadržal svoje zveste stranke.


Istočasno pa je v letih 2004/2005 v Lokvi, na mestu kjer je nekoč stala stara mesnica, rasel nov, sodoben proizvodni obrat za predelavo svežega mesa s sodobno urejeno zorilnico za pospešeno zorenje mesa v nadstropju in novo mesnico v pritličju.


Kmalu po odprtju v decembru 2005 se je število zaposlenih povečalo na 12, trenutno podjetje zaposluje že 25 ljudi, poleg tega pa pogodbeno sodeluje z več zunanjimi sodelavci. Vzpostavljena je ambulantna prodaja in distribucijska mreža s katero pokrivajo območje od Tolmina, Kobarida, cele Goriške pa tja do Cerknice. Dejavnost Mesarije Prunk je predelava in prodaja mesa ter proizvodnja trajnih in poltrajnih mesnih izdelkov pod lastno blagovno znamko Prunk. Izdelki so pripravljeni po starih preizkušenih receptih, katere pa tudi vseskozi izboljšujejo in jih prilagajajo novim okusom in zahtevam strank. Poleg svežega in zorjenega mesa je v ponudbi tudi vrsta tradicionalnih suhomesnih izdelkov, med katerimi je seveda glavni pršut, pa še kakšen izdelek z lastno blagovno znamko.


Da bi izdelki znamke Prunk dosegli še širši krog potrošnikov, se je v sklopu novega proizvodno-poslovnega obrata v Lokvi uredil gostinski lokal. Gostilna je opremljena v kraškem stilu in sprejema do 70 gostov, ki si poleg okušanja odličnih izdelkov Mesarije Prunk, domačih kraških jedi in pristnega kraškega Terana iz Tomaja lahko ogledajo tudi obnovljeno ledenico, eno redkih ohranjenih na Krasu in bili v njej tudi postreženi.


Vizija podjetja je obdržati položaj srednjega mesnega predelovalca in najmočnejšega proizvajalca trajnih kraških mesnih izdelkov na širšem Obalno – Kraškem območju in postati vodilno tovrstno podjetje v Sloveniji z visoko stopnjo izvozne usmerjenosti na trge EU in bivše Jugoslavije.


Od leta 2009 pa je v lasti še klavnica v Postojni in družba Postojnske mesnine d.o.o. Družba Postojnske mesnine d.o.o. opravlja zakol živine že vrsto let in ima registrirano dejavnost, znanje, delovni potencial ter utečene relacije za zakol, odkup in prodajo živine.


Ker je naša dejavnost sorodna in se ukvarjamo s predelavo mesa in mesnih izdelkov, imamo lastne maloprodajne mreže (mesnice) ter na novo tudi dejavnost gostinstva, smo z nakupom klavnice zaokrožiti naše poslovanje. S tem je omogočeno, da se pod lastno streho izvaja vse procese od rejca do potrošnika in pridobi na kvaliteti lastnih proizvodov, zato bi se radi povezali z nekaterimi največjimi trgovskimi podjetji v Sloveniji.


Naš cilj je BITI DOBER, NAJBOLJŠI.
MESARIJA PRUNK okus, ki jemlje sapo.

AKTUALNO

Arhiv novic
OTVORITEV HOTELA PRUNK V SEŽANI
V PETEK 16.9.2016 OB 18h JE BILA NA PARTIZANSKI CESTI 117 (NA TERMINALU) V SEŽANI OTVORITEV HOTEL...
Ni večjih od nas. Le slabši (foto)
      Primorske novice, 15. marec 2016, 19:40   “Ne gre z...
Kdo so gospodarstveniki Primorske leta 2015?
15.3.2016 - Radio Koper Radio Koper, Televizija Koper - Capodistria in Primorske novice...
Tržaški kralj čevapčičev je doma na Krasu
  Primorske novice; torek, 15. marec 2016, 15:30 “Čez eno leto se bomo mogoče srečal...
PRIZNANJE OBČINE SEŽANA 23.5.2014
Primorske novice; ponedeljek, 26. maj 2014 Malo o idejah, več o priznanjih Sežanski ž...
MARKO PRUNK: POSEL POTREBUJE USTREZNO ZAKONODAJO
    GAZELA / DNEVNIK Novice - ponedeljek, 08.04.2013 ob 00:00 Avtor: Ja...

REFERENCE

Oskrba javnih ustanov: dijaški domovi, vrtci, šole, razni zavodi, domovi za starejše občane ipd... Poleg omenjenega oskrbujemo tudi hoteli, gostilne, okrepčevalnice ipd...