Spoštovani, spletna stran uporablja piškotke, ki so namenjeni beleženju obiska. Spletna stran ne uporablja piškotkov, ki bi vsebovali vaše osebne podatke.

Ali dovolite uporabo piškotkov na tem spletnem naslovu?

Kdo so gospodarstveniki Primorske leta 2015?

Kdo so gospodarstveniki Primorske leta 2015?

15.3.2016 - Radio Koper

Radio Koper, Televizija Koper - Capodistria in Primorske novice bodo nocoj v novogoriškem igralniško-zabaviščnem centru Perla podelili nagrade gospodarstvenik Primorske.

 

Nagrade za posameznike in podjetja z najboljšimi poslovnimi rezultati

 

Prejemniki laskavega naslova gospodarstvenik Primorske 2015 so: predsednik uprave Luke Koper Dragomir Matić (na 1. fotografiji), direktor gradbenega podjetja CPG Gorica Kristjan Mugerli (2.) in lastnik treh mesnih podjetij Marko Prunk (3.). Priznanje za posebne dosežke prejme Ivo Boscarol (Pipistrel, 4.), v kategoriji startupov pa podjetje Ensol 360 (na 5. fotografiji Jernej Čopi). Nagrada za življenjsko delo gre letos v roke Vanje Lokarja (6.), ki se je skoraj pol stoletja ukvarjal s prodajo kave, pred kratkim pa je omogočil odprtje Tržaškega knjižnega središča.

 

Z nagrajenci se bo o aktualnih gospodarskih vprašanjih pogovarjala novinarka Radia Koper Ingrid Kašca Bucik. Pogovoru se bo pridružil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

 

Laskavi naslovi letos podeljeni že 19. zapored

 

Akcija Gospodarstvenik Primorske, ki jo vodilne primorske medijske hiše letos organizirajo že 19. zapored, je izbor najuspešnejših gospodarskih družb, zasebnikov in vodilnih osebnosti primorskega gospodarstva. Zasnovana je z namenom, da poudari presežke in pozitivne razvojne smeri v primorskem gospodarstvu, se odziva na sodobni trenutek in je občutljiva na aktualni ski utrip.

 

Marko Prunk je svojo uspešno pot začel pred tridesetimi leti kot poslovodja v mesnici v Lokvi. Odlična lokacija v neposredni bližini italijanske meje in dobro ime, ki si ga je mesnica pridobila s kakovostjo mesa, delom in odnosom do strank, sta botrovali razcvetu dejavnosti. Po letu 1990 je Marko Prunk mesnico odkupil in postal samostojni podjetnik. Štiri leta zatem je svojo osnovno živilsko dejavnost razširil na gostinstvo in v središču Sežane odprl gostinski lokal. Tudi v naslednjih letih je vlagal, vse do danes, ko pod okriljem Marka Prunka delujejo tri podjetja: Postojnske mesnine, Mesarija Prunk ter Prunk Carni na italijanski strani, kjer ima 6 trgovin. Pod blagovno znamko Prunk je danes združenih kar 21 obratov. V Sloveniji zaposlujejo 100 ljudi, v Italiji pa 24. S svežim mesom in z mesnimi izdelki oskrbujejo maloprodajo, pa tudi javne ustanove, hotele in gostinske obrate na območju Ljubljane, Notranjske, Primorske in Goriške. Njihov cilj je BITI DOBER, NAJBOLJŠI.

AKTUALNO

Arhiv novic
VEČINA KOMUNALE V PRUNKOVIH ROKAH
  Vir: Primorske novice 19. 02. 2020, 06.00 , posodobljeno: 21. 02. 2020, 09.37 ...
Ni večjih od nas. Le slabši (foto)
Primorske novice, 15. marec 2016, 19:40   “Ne gre za to, da Slovenijo razlagamo, gre...
MARKO PRUNK IMA V ITALIJI ŽE ŠESTO MESNICO
15.03.2016 finance.si S 124 zaposlenimi v treh podjetjih letos načrtuje 25 milijonov evr...
Tržaški kralj čevapčičev je doma na Krasu
Primorske novice; torek, 15. marec 2016, 15:30 “Čez eno leto se bomo mogoče srečali v novih p...
Kdo so gospodarstveniki Primorske leta 2015?
15.3.2016 - Radio Koper Radio Koper, Televizija Koper - Capodistria in Primorske novice bodo ...
V TRSTU SE JIM KLANJAJO, V SLOVENIJI JIM NAGAJAJO
  Četudi nas vabijo Italijani, želimo ostati v Sloveniji ter za naše ljudi zagotoviti na...

REFERENCE

Oskrba javnih ustanov: dijaški domovi, vrtci, šole, razni zavodi, domovi za starejše občane ipd... Poleg omenjenega oskrbujemo tudi hoteli, gostilne, okrepčevalnice ipd...