Spoštovani, spletna stran uporablja piškotke, ki so namenjeni beleženju obiska. Spletna stran ne uporablja piškotkov, ki bi vsebovali vaše osebne podatke.

Ali dovolite uporabo piškotkov na tem spletnem naslovu?

Predstavitev

Klavnico v Postojni in družbo Postojnske mesnine d.o.o., ki opravlja dejavnost zakola živine v klavnici Postojna, smo ustanovili leta 2009. Družba Postojnske mesnine d.o.o. opravlja zakol živine že vrsto let in ima registrirano dejavnost, znanje, delovni potencial ter utečene relacije za zakol, odkup in prodajo živine. V sklopu podjetja delujejo: klavnica, razsekovalnica in maloprodaja.Najpomembnejša panoga podjetja je Klavnica, ki je edina klavnica na širšem območju Primorske. Vse to daje klavnici Postojna položaj močnega partnerja za vse rejce in za vsa podjetja na lokalnem nivoju in na nivoju Slovenije, ki se ukvarjajo s predelavo in prodajo mesa. Na omenjeni lokaciji se izvajajo vsi procesi od trenutka, ko žival pride od rejca v klavnico, pa vse do končnega potrošnika. Podjetje ima pridobljen Certifikat o ekološkem zakolu živali, razseku in konfekcioniranju govejega mesa. V sklopu podjetja je Diskontna prodajalna, kjer poleg svežega mesa ponuja tudi asortiman suhomesnatih izdelkov iz lastne proizvodnje v Mesariji Prunk Lokev. Vsi suhomesnati izdelki so na voljo v mesnicah Mesarije Prunk, Postojnskih mesnin kot tudi na novo odprti mesnici v Trstu - Prunk Carni.


Mesarija Prunk kot tudi družba Postojnske mesnine d.o.o. izpolnjuje vse pogoje za opravljanje svoje dejavnosti na področju ES in imajo pridobljena vsa potrebna dovoljenja (ovalni žig) za opravljanje le-tega.


Ker izpolnjujemo vse pogoje za dosega certifikatov odličnosti in smo svojo strategijo usmerili v projekt, ki smo ga poimenovali "Jejmo zdravo slovensko hrano", smo se vključili v postopek certificiranja ekološke predelave, pridobili pa smo tudi certifikat SQ (slovenska kakovost – slovenska odličnost). Tako lahko poleg konvencionalnega mesa ponudimo tudi EKO slovensko meso.


Vsi deli proizvodnje so pod stalnim veterinarskim nadzorom, proizvodnja pa poteka v skladu z mednarodnim standardom HACCP, kar med drugim pomeni tudi to, da je sledljivost mesa (izvor živine, rejec; pot do police trgovca-kupca) 100% zagotovljena.


Klavnica z razsekovalnico je sodobna, okolju prijazna, kapaciteta 12.000 glav živine letno. Zakoli se opravljajo vsak dan od ponedeljka do petka, razen v četrtkih.


Prisotnost lastnika živali je lahko od začetka zakola (sprejem in tektanje živine) pa do samega zaključka. Zakoli se vršijo na drobnicah, mlado govedo, staro govedo in žrebeta. Klavnica ima pridobljen certifikat za zakol EKO govedi.


Kmetje iz ekoloških kmetij se pri nas odločijo za zakol. Žival spremlja EKO Certifikat, da je bila žival gojena na Eko kmetiji in tudi zakol take živali se opravi po določenem postopku, kateri je opisan v postopku pridobivanja EKO certifikata.


S tem nam je omogočeno pridobiti na kvaliteti slovenskih proizvodov.


Meso katerega prodajamo pretežno v naših mesnicah je samo slovenskega izvora pretežno Bistriško-Kraške regije.


Do sedaj imamo že deset maloprodajnih enot, kjer uspešno poslujemo v velikem zadovoljstvu naših strank (na Ljubljanskem, Postojnskem, Kraškem in Goriškem območju). V dobrem letu dni smo odprli že sedem novih mesnic – prva mesnica v tujini - v Italiji Prunk Carni. Še posebno smo ponosni, da smo s kakovostojo mesa in mesnih izdelkov razširili tudi na Italijanski trg.


Poudariti moramo, da imamo dobro usposobljen kader na področju maloprodaje mesa.


V naših mesnicah nudimo poleg svežega mesa(goveje,svinjsko,perutnina,telečje,kunčje,pečeno, pečenice, čevapčiče , tatarski biftek…) in mesnih izdelkov tudi ostale izdelke slovenskih proizvajalcev :

kot so kruh , testenine,moka,vložena zelenjava, ajvar, gorčica, mleko in mlečni izdelki, paštete, kislo zelje, kisla repa, lističi za sarmo, začimbe,vegeto,mast in ocvirkova mast, suhe ocvirke,juhe, začimbe in vegeto od Podravke in še ostale izdelke, kateri so nepogrešljivi vsaki gospodinji.Ne manjkajo niti serveti,plastični krožniki ter ostali nepogrešljivi pribor za vsak piknik.


Čez celo leto pa imamo na razpolago tudi lepo oblikovane darilne pakete s kraškimi dobrotami , po vaši želji tudi s Kraškim teranim, olivami ali sirom – več informacij pod Darilni program.


Naš moto: vse na enem mestu, zato obiščite vam najbližjo mesnico in zadovoljni boste z našo postrežbo kot tudi z prijaznostjo našega osebja.


S svežim mesom in mesnimi izdelki oskrbujemo:
- Preko javnih razpisov: vrtce, šole,dijaške domove, razne zavode,domove starejših občanov,bolnišnice
- Hotele in gostinske obrate
- Maloprodajo (v Sloveniji in na tržaškem v Italiji)


Distribucijo opravljamo sami in s pogodbenimi podizvajalci vse dni v tednu, ob vsaki uri po želji naročnika.


Naša kvaliteta mesa in mesnih izdelkov kot tudi sama distribucija do naročnika se izkazuje v odličnih referencah naših zvestih kupcev.


Iz Postojne opravljamo dostavo:
- v Ljubljano in njeno širšo okolico
- na področju Notranjske
- na področju Primorske
- na področju Goriške


Podjetje trenutno zaposluje že 70 ljudi.


Naš cilj je BITI DOBER, NAJBOLJŠI.
POSTOJNSKE MESNINE kakovost s tradicijo

AKTUALNO

Arhiv novic
VEČINA KOMUNALE V PRUNKOVIH ROKAH
  Vir: Primorske novice 19. 02. 2020, 06.00 , posodobljeno: 21. 02. 2020, 09.37 ...
Ni večjih od nas. Le slabši (foto)
Primorske novice, 15. marec 2016, 19:40   “Ne gre za to, da Slovenijo razlagamo, gre...
MARKO PRUNK IMA V ITALIJI ŽE ŠESTO MESNICO
15.03.2016 finance.si S 124 zaposlenimi v treh podjetjih letos načrtuje 25 milijonov evr...
Tržaški kralj čevapčičev je doma na Krasu
Primorske novice; torek, 15. marec 2016, 15:30 “Čez eno leto se bomo mogoče srečali v novih p...
Kdo so gospodarstveniki Primorske leta 2015?
15.3.2016 - Radio Koper Radio Koper, Televizija Koper - Capodistria in Primorske novice bodo ...
V TRSTU SE JIM KLANJAJO, V SLOVENIJI JIM NAGAJAJO
  Četudi nas vabijo Italijani, želimo ostati v Sloveniji ter za naše ljudi zagotoviti na...

REFERENCE

Oskrba javnih ustanov: dijaški domovi, vrtci, šole, razni zavodi, domovi za starejše občane ipd... Poleg omenjenega oskrbujemo tudi hoteli, gostilne, okrepčevalnice ipd...