»Pri sosedih se da s storitveno dejavnostjo pridobiti še dosti posla. Storitve so v Italiji drage, zato smo Slovenci s ponudbo konkurenčni. V Trstu je tudi lepše delati, saj so bolj spoštljivi do podjetnikov. Tam sem res gospod Prunk. Vsak dan se za delo pri meni zanima od pet do deset ljudi,« je povedal Marko Prunk.
Mesar Marko Prunk bo septembra v Trstu odprl že tretjo mesnico
Vir; 27.06.2012 / Finance 121/2012
|
V Trstu so višje cene, a so višji tudi stroški, Marko Prunk razkriva skrivnosti prodaje v Italiji.
|
Marko Prunk se je podjetništva lotil leta 1990. Prvi mesar v družini je bil njegov ded, ki je mesnico v Lokvi na Krasu, kjer Marko še zdaj ob sobotah streže svojim stalnim strankam, odprl leta 1928. Danes Marko Prunk posluje kot samostojni podjetnik, njegove so Postojnske mesnine, ki jih je kupil leta 2009, v Trstu pa je podjetje Prunk Carni ustanovil v začetku prejšnjega leta. V Sloveniji zaposluje 80 ljudi, v Italiji 12. Poleg klavnice z izvoznim dovoljenjem ima še svoj obrat predelave mesa, kjer delajo klobase, kraški pršut, panceto, salame ... Na Primorskem in v Ljubljani ima še osem mesnic ter dve v Trstu. Septembra bo odprl še dve, eno v nekdanjih prostorih Mebla v Novi Gorici in drugo v Trstu. »Če bi imel samo klavnico, zdaj ne bi preživel. Zelo pomaga, da imam lastne trgovine ter da meso in mesne izdelke prodajam še vrtcem, bolnišnicam in drugim ustanovam,« razlaga Marko Prunk.
Celoten članek preberite - sledite spodnji povezavi
http://podjetnistvo.finance.si/357512