Spoštovani, spletna stran uporablja piškotke, ki so namenjeni beleženju obiska. Spletna stran ne uporablja piškotkov, ki bi vsebovali vaše osebne podatke.

Ali dovolite uporabo piškotkov na tem spletnem naslovu?

PODJETJE SE NE MORE ŠIRITI

PODJETJE SE NE MORE ŠIRITI

 

 

 

 

 

PODJETJE SE NE MORE ŠIRITI

Postojna.  -  Podjetje Postojnske mesnine, ki ga je pred nekaj leti kupil uspešen kraški podjetnik in mesar Marko Prunk, se je, kot smo v Dnevniku že poročali, kljub ambicioznim razvojnim načrtom znašlo v primežu občinskega prostorskega načrta občine Postojna, ki mu preprečuje širitev dejavnosti. Podjetje je zato že pred skoraj enim letom podalo pobudo za spremembo občinskega prostorskega načrta, ki bi mu omogočila dograditev nepogrešljivega objekta s hladilnico, razsekovalnico in pakirnico mesa ob obstoječi klavnici. To bi podjetju s 60 zaposlenimi omogočilo nadaljnji razvoj, okolju pa prineslo 20 novih delovnih mest. A do danes Prunk z občine ni dobil še nobenega konkretnega odgovora.  

 

»To je totalna birokracija,« z razočaranjem komentira Marko Prunk, direktor in lastnik Postojnskih mesnin. »Mislim, da bi občina morala imeti vsaj nekaj posluha za podjetništvo. Saj je vendar nisem vprašal za denar, ampak samo, ali lahko uredi dokument, da se bomo lahko širili,« pravi Prunk.

Odgovor pričakuje v čim krajšem času, sicer bo prisiljen razmisliti tudi o selitvi dejavnosti v občino Divača, čeprav si tega zaradi nepotrebnih stroškov ne želi. Poleg tega je v obnovo klavnice že vložil več milijonov evrov. A tudi v primeru pozitivnega odgovora občine bo pot do gradbenega dovoljenja še dolga, saj bo morala občina občinski prostorski načrt najprej sploh spremeniti, kar je dolgotrajen postopek, nato pa sledijo še vsi drugi koraki.

Spomnimo, da se zapleta pri vsebini občinskega prostorskega načrta, ki je na območju ob klavnici na novo predvidel le stanovanjske objekte, čeprav klavnica tukaj stoji že 200 let. Pomisleki se pojavljajo tudi glede vplivov na okolje, a Prunk zagotavlja, da dejavnost ne bo dodatno obremenjujoča za okolje in da bo celoten kompleks uredil ter z zasaditvijo ločil od okolice.  

 


Preberi več:http://www.dnevnik.si/slovenija/lokalno/primorska/podjetje-se-ne-more-siriti 
 


 

 

AKTUALNO

Arhiv novic
VEČINA KOMUNALE V PRUNKOVIH ROKAH
  Vir: Primorske novice 19. 02. 2020, 06.00 , posodobljeno: 21. 02. 2020, 09.37 ...
Ni večjih od nas. Le slabši (foto)
Primorske novice, 15. marec 2016, 19:40   “Ne gre za to, da Slovenijo razlagamo, gre...
MARKO PRUNK IMA V ITALIJI ŽE ŠESTO MESNICO
15.03.2016 finance.si S 124 zaposlenimi v treh podjetjih letos načrtuje 25 milijonov evr...
Tržaški kralj čevapčičev je doma na Krasu
Primorske novice; torek, 15. marec 2016, 15:30 “Čez eno leto se bomo mogoče srečali v novih p...
Kdo so gospodarstveniki Primorske leta 2015?
15.3.2016 - Radio Koper Radio Koper, Televizija Koper - Capodistria in Primorske novice bodo ...
V TRSTU SE JIM KLANJAJO, V SLOVENIJI JIM NAGAJAJO
  Četudi nas vabijo Italijani, želimo ostati v Sloveniji ter za naše ljudi zagotoviti na...

REFERENCE

Oskrba javnih ustanov: dijaški domovi, vrtci, šole, razni zavodi, domovi za starejše občane ipd... Poleg omenjenega oskrbujemo tudi hoteli, gostilne, okrepčevalnice ipd...