OBČINSKI NAČRTI BLOKIRAJO PODJETNIŠKO IDEJO

DNEVNIK
Vir / Avtor: Veronika Rupnik Ženko
Postojna.Kraški podjetnik in mesar Marko Prunk, ki spada med pomembnejše slovenske proizvajalce mesa in mesnih izdelkov, v zadnjih letih je vzpostavil tudi mrežo mesnic po vsej Primorski, v Ljubljani in Trstu, spogleduje pa se tudi s priložnostmi na Hrvaškem po njenem vstopu v EU, bi uspešno podjetniško zgodbo, ki izhaja iz dolgoletne družinske mesarske tradicije, rad nadaljeval tudi v okviru svoje postojnske družbe Postojnske mesnine.
Prunk je v Postojni leta 2009 kupil klavnico, ki je edina večja klavnica na celotnem območju od Obale do Ljubljane, ob njej pa bi želel postaviti še en objekt, v katerem bi bili razsekovalnica, hladilnica in pakirnica mesa. »Naložba je pomembna in nepogrešljiva z vidika nadaljnjega razvoja podjetja. Trendi prodaje mesa se namreč spreminjajo. Danes moramo prodajati razsekano meso v makro in mikro konfekciji,« je zahteve trga pojasnil Prunk in dodal, da so trenutno zaradi prostorske stiske pri tem zelo omejeni.
Celoten članek preberite - sledite spodnji povezavi
http://www.dnevnik.si/slovenija/lokalno/primorska/obcinski-nacrti-blokirajo-podjetnisko-idejo